Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in son on yıldır ilk kez faiz artırdığı bir yılda Bloomberg'in Döviz tahminleri sıralamasında lider olan Bayerische Landesbank, doların bu seviyelerden sonra yükselişinin sınırlı olacağını öngörüyor. Ekonomist Manuel Andersch'e göre, bu durum, doların euro ile paritenin ötesinde ilerleyemeyeceği ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin destek bulacağı anlamına geliyor. Gelişmekte olan ülke para birimleri son 12 ayın en çok kaybedenleri arasında yer alıyordu.

Bu görüş, Fed'in beklentilerine paralel. Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer Çarşamba günü Fed'in 2016'da 4 kere faiz artırımı yapmasının muhtemel olduğunu söylerken, Çin büyümesindeki yavaşlama ve diğer muhtemel sorun kaynaklarının bir politika tahmininde bulunmayı zorlaştırdığını söylemişti.

Manuel Andersch, "Konu Fed olunca biz çok ama çok temkinliyiz" dedi. Andersch, BayernLB'nin Fed'in tek faiz artırımı yapacağına dair beklentisinin piyasada çok ender bir durum olduğunu belirtti. Andersch, "Dolarda ilave ve büyük değer kazanımı öngörmüyoruz. Dolar, euro ile muhtemelen parite seviyesine kadar hareket edecektir. Ancak doların euronun altında kalmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

    Firma                                         Skor
1  Bayerische Landesbank              68.53
2  National Bank of Canada            60.78
3  TMS Brokers                              60.63
4  Bank Julius Baer                        59.07
5  BMO Capital Markets                  57.88
6  X-Trade Brokers Dom Maklerski  57.72
7  Swedbank                                 57.66