Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg Television'ın Marc Faber ile Çarşamba günü gerçekleştirdiği mülakkatta, ünlü yatırımcı “Çin'de ekonominin yavaşladğı iki yıldır belliydi” açıklamasında bulundu.

Çin'de önemli bir borç balonu olduğunu belirten ünlü yatırımcı, “hisse senedi piyasasında ve emtia fiyatlarında sert bir inişe şahit olduk, şimdi de ekonomide sert bir iniş görebiliriz” dedi.

Dünyanın 6.5 trilyon dolarlık ikinci büyük hisse senedi piyasasında yüzde 7'lik kaybın ardından Çin, önemli yatırımcıların kaçışını engellemek amacıyla piyasa müdahalelerini canlandırdı. Konuya yakın kaynakların belirttiğine göre devlet kontrolündeki fonlar, Salı günü hisse senedi piyasasından alım gerçekleştirdi.

Faber, “Bu sorunun nasıl çözüleceğini bilmiyoruz” dedi. AR-GE yatırımlarında da azalma olabileceğinin altını çizen ünlü yatırımcı, “Ekonomide ve şimdiden sert iniş yapmış olan çelik üretimi gibi bazı sektörlerde önemli bir zayıflama şeklinde de gerçekleşebilir. Çin'e ilişkin aşırı iyimser olmaktansa aşırı tedbirli olmayı tercih ederim” şeklinde görüş bildirdi.