Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

2015 yılındaki zayıf getirilerin ardından Nevsky Capital'ın 1.5 milyar dolarlık hedge fonu para yöneticileri arasında giderek büyüyen trende uyarak, kapanıyor. Sıradışı olan ise yöneticilerin vazgeçme nedeni: piyasaların bilgisayarlar ve endeks fonları tarafından yönlendirilmesi.

Şirketin baş yatırım yöneticisi Martin Taylor, “Üzülerek bildiriyoruz ki mevcut algoritmik işlemlerle yön bulan piyasa ortamının bizim temel analize dayalı değerlemelerimizle giderek uyumsuz hale geldiği sonucuna vardık. Gelişen piyasa hisselerinde 2011 yılından beri gözlemlenen ayı piyasası, er ya da geç gelişmiş piyasaları da içine çekecek” dedi.

Martin Taylor ve Nick Barnes tarafından yönetilen Londra merkezli şirket, gelişen piyasa hisse senetleri üzerine pozisyon alıyor. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre şirketin fonu 2013 yılında yüzde 18.1 getiri sağlamasının ardından 2014 yılında yüzde 1.4 kayıp verirken, 2015 yılının ilk 11 ayını ise yüzde 0.9 yukarıda tamamladı.

Mart 1995'te fon takip edenler arasında en iyi performansı gösteren Morgan Stanley Endeksi'ne yatırılan 1 dolar bugün 300 doların hafif altında olurken, Martin Taylor'ın fonuna yatırılan 1 doların karşılığı 6400 doları aşmış durumda.

Nevsky Capital, milyarder Michael Platt'ın BlueCrest Capital Management'ı, Doug Hirsch'ün Seneca Capital'ı ve Scott Bommer'ın SAB Capital Management'ı gibi müşterilerine yatırımlarını iade ederek kapatmaya giden fonlara ekleniyor.