Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama, Temsilciler Meclisi'nin onaylayarak, Beyaz Saray'a yolladığı "Obamacare" olarak bilinen sağlık reformunu yürürlükten kaldırmayı öngören bir yasayı veto etti.

Obama'nın daha önce reddedeceğini söylemesine rağmen, bu hafta başında Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan ve içerisinde ülkede en çok tartışılan konulardan biri olan aile planlaması desteğini de kesecek yasa reddedildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama, vetoya ilişkin bir mesaj yayımlayarak, Kongre'deki Cumhuriyetçilerin sağlık reformunu ortadan kaldırmak için 50'den fazla girişimde bulunduğunu belirtti.

Muhalefetin bu konudaki ısrarını eleştiren Obama, "Kongre üyeleri ile ekonominin gelişimi, orta sınıf ailelerin güçlenmesi ve yeni iş imkanlarının ortaya çıkması için çalışmalıyız" ifadesini kullandı.

ABD Temsilciler Meclisi'nde Demokratlara karşı Kasım 2014'teki seçimden sonra çoğunluğu sağlamasından bu yana Cumhuriyetçilerin 6 yasası Obama tarafından veto edildi. Obama'nın başkanlığı süresinde veto ettiği yasa sayısı 8 oldu.

Cumhuriyetçiler, bölgelerindeki vatandaşların sağlık reformu yasasının yüksek maliyetinden şikayet ettiklerini belirtirken, Temsilciler Meclisi Sözcüsü Paul Ryan, alternatif bir sağlık yasanın hazırlanması için gerekli çalışmalara başlayacaklarını bildirmişti.

AA