Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, erken işlemlerdeki kazançları geri vererek, bir yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesinden de düşerek kayıplarını genişletti. Bankacılık sektörü ve otomobil üreticileri düşüşe öncülük etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle 09:54'te yüzde 0.4 düşerek, erkne işlemlerdeki yüzde 1.2'lik kazancını sildi. En sert düşüşleri İtalyan ve Portekiz bankaları kaydederken, Renault SA hisse senetleri, “emisyon soruşturması” ile yüzde 4 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi'nin kayıplarını üçüncü haftaya taşımasıyla birlikte, endeks Nisan zirvesinin yüzde 20'den daha aşağısındaki seviyelerde seyretti. Söz konusu durum, yaygın tanıma göre ayı piyasasına girildiği anlamına geliyor. Stoxx Europe 600 Endeksi'nde Pazartesi günkü işlem hacmi, 30 günlük ortalamanın yüzde 52 üzerinde gerçekleşti.

Eppstein, Almanya'da MPPM EK yöneticisi Guillermo Hernandez Sampere, “Risk almamaya yönelik tavrımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Dolayısyla V şeklinde yukarı yönlü bir düzeltme beklemiyoruz. Volatilite endeksleri, sakin olmaktan çok uzaktaki seviyeleri işaret ediyor” dedi.