Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de ekonomik büyümenin çeyreklik bazda 2009'dan bu yana en düşük seviyeye gerilemesiyle yatırımcılar, Çin hükümetinin teşvikleri artırabileceği beklentilerini fiyatladı.

Japonya'da Topix Endeksi, gün içinde yüzde 0.9'a varan kaybını geri alarak yüzde 0.2 yükseldi ve 1,390.41 puandan kapandı. Topix Endeksi 10 Ağustos'taki yüksek seviyesinden yüzde 18 aşağıda seyrediyor. Nikkei 225 Endeksi ayı piyasasından sadece 2 puan geride işlem görüyor. Nikkei 225 Endeksi günü yüzde 0.6 yükselişle 17,048.37 puandan kapandı. Küresel talebin zayıflaması ve düşen petrol fiyatlarının üzerine, Çin'in daha sürdürülebilir bir ekonomik büyüme modeline geçiş sürecini yönetebileceği hakkında endişeler de eklenince 2016'da yatırımcı güvenini sarsıldı.

114 milyar dolarlık fon yöneten Sidney merkezli AMP Capital Investors'tan Nader Naeimi, "Bazı veriler beklentileri karşılamadı, ancak Çin ekonomisinde sanki sert iniş olacakmış gibi piyasalara satış geldi. Bir tarafta beklentileri karşılamayan veriler diğer tarafta çok daha kötüsünü bekleyen piyasalar arasında geçen bir mücadele oluyor" dedi.