Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL
Gelişen piyasa hisseleri petroldeki rallinin petrol hisselerini ve Malezya ringgitini değerlendirmesi ile birlikte, Ağustos'tan bu yana yaşadığı en kötü aylık düşüşünü azaltarak yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Cnooc Ltd. Hong Kong'daki işlemlerde Ekim ayından bu yana en büyük üç günlük yükselişine yöneldi ve enerji hisseleri, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde 10 sanayi grubunun tümündeki yükselişlere öncülük etti. Şanghay Birleşik Endeksi sıçrama yaptı ve 2008'den bu yana en kötü aylık düşüşünü dengeledi. Gelişen ülkeler para birimleri ringgitin, eşdeğer para birimlerinden üç kat daha hızlı değerlenmesiyle yükselişini dördüncü güne taşıdı.

Petrolün 12 yılın düşüğünden sıçraması, Çin'in kötüleşen görünümü ile birlikte yıla volatil başlanmasının ardından gelişen piyasalara bir miktar rahatlama getirdi. Fed'in  Amerika'da borçlanma  maliyetlerini kademeli olarak artırabileceğini açıklamasının ardından, Japon Merkez Bankası'nın rekor düzeydeki varlık alım programını sürdürmesi ve negatif faiz politikasına geçtiğini açıklamasıyla birlikte riskli varlıklara olan talep  çoğaldı. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi bu hafta Mart'ta teşvikin artırılabileceğinin işaretini vermişti.

Bangkok'ta One Asst Management'dan Monthol Junchaya, " Japonya'daki son teşvik, borçlanma maliyetlerini düşürecek , varlık fiyatlarını yükseltecek ve petrolün sıçraması gelişen piyasa hisselerine yönelik beklentileri daha da güçlendiecek. Oldukça çekici değerlemelere sahip bir dizi hisse var ve biz bu hisselerdeki varlıklarımızı artırmak istiyoruz" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 1:48'de yüzde 1.4 yükselerek 732.13 seviyesine geldi.