KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomistler, ABD'den gelen ekonomik verilerin beklentileri karşılayamamasıyla, hazine tahvil faizlerinin bu yıl ne kadar yükseleceğine ilişkin tahminlerini düşürüyor.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin, gösterge 10 yıllık hazine tahvili faizine ilişkin yıl sonu tahmini altı ay önceki yüzde 3.23 seviyesinden yüzde 2.69'a düştü. Her iki tahminde, şu anki yüzde 1.93 seviyesinin üzerinde bulunuyor. Hazine tahvilleri, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) yavaşlayan küresel büyümenin altını çizmesiyle Salı günü yükseldi.

Çin hisse senedi piyasasının etkisiyle Ocak ayında hisse senetlerinde gerçekleşen çöküş ve petrol fiyatlarının düşmesi küresel finans piyasası kargaşasının dünyanın en büyük ekonomisine zarar vereceği yönündeki endişeleri güçlendirdi ve Fed'i faiz artırımını erteleme konusunda ikna etti. Citigroup Ekonomik Sürpriz Endeksi, ABD verilerinin beklentileri yaklaşık sekiz aydan bu yana en az miktarda karşılayabildiğini işaret ediyor.

Taipei'de Mirae Asset Investments yatırımcısı Will Tseng, “Tahvil faizlerinin düşme ihtimali var çünkü emtia fiyatlarında hala istikrarsız. ABD ekonomik verileri ılımlı ama insanların bekledikleri kadar güçlü değil” dedi.

 

Advertisement