Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bugüne 2.9461 seviyesinden başlayan Dolar/TL , gün içinde en düşük 2.9447 ve en yüksek 2.9566 seviyeleri arasında dalgalanmasının ardından TSİ 11:10'da 2.9566 seviyesinden işlem gördü.

Pazartesi gününü 2.9461'den kapatan dolar/TL'de bir yıllık kazanç yaklaşık yüzde 20.69 seviyesinde olurken, kurda rekor 24 Eylül'de görülen 3.0752 seviyesinde bulunuyor.

Tera FX stratejisti Serdar Özdemir, “Şu anda dolar/TL kritik bir bölgede, 2.94-2.95 gibi bir bölgede. Bunun altını kırmaya çok niyetli olmayan bir dolar/TL görüyoruz. Bu bölgenin yukarı yönde tekrar tepki yaratması sürecinin daha ön planda olacağını düşünüyorum. Çünkü özellikle yarınki enflasyon verisi öncesinde piyaslar bu bölgeyi kırma eğilimnde olmuyor, muhtemelen veri sonrasında da tekrardan 2.95 bölgesini destek alıp ki kısa vadeli göstergelerde tekrar 3.00 bölgesine doğru hareketin oluşabileceği bir süreci göstermekte” dedi.

Özdemir, “Kısa vadede yukarı atak bekliyorum. Uzun vadede ise zirveler açısından ihtimallerin biraz daha zorlaştığı görüntüsü var. Çünkü bahsettiğimiz merkez bankaları likidite enjeksiyonuyla birlikte kar avantajını biraz daha gelişen ülke kurlarına doğru çekmiş duruyor ki bu da TL anlamında bir miktar orta vadeli destekleyici olarak algılanabilir” şeklinde görüş bildirdi.

Cuma günü negatif faiz uygulamasına geçerek piyasaları şaşırtan Japonya Merkez Markası'nın (BOJ) beklenmedik kararı, küresel piyasalardaki risk iştahını artırdı. Gelişen piyasa varlıkları ve paralarına olan yatırımcı ilgisinin güçlenmesiyle desteklenen dolar/TL'deki gevşemenin etkisi devam ediyor.