Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Şanghay Bileşik Endeksi, finans ve sanayi şirketlerinin altın madenciliği hisselerindeki yükselişi gölgede bırakmasıyla yerel saat ile 13:15'te yüzde 1 düşerek 2,736.18 puan seviyesine indi. MSCI Tüm Ülkeler Düya Endeksi, Çin piyasaları tatildeyken, yüzde 2.6 düşmüştü. Yuan, geçtiğimiz hafta doların zayıflamasının ve merkez bankası başkanının para birimine olan desteğini ifade etmesinin ardından, Şanghay'da yüzde 1.2 değer kazanarak on yıldan fazla sürenin en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Resmi açıklamaya göre, Çin'de ihracat geçtiğimiz ay yuan cinsinden yüzde 6.6 azalmıştı.

Çin'de gösterge hisse senedi endeksi bu yıl yüzde 23 düşüş kaydederek, Yunanistan hisseleri ardından ikinci kötü performansı gösterdi. Ekonomik yavaşlama endişeleri ve yuanın zayıflamasının sermaye çıkışlarını tetikleyeceğine ilişkin kaygılar, kayıplarda etkili oldu. Çin'de Döviz rezervi, 7 Şubat'ta açıklanan veriye göre, Ocak ayında 2012 yılından bu yana görülen en düşük seviyesine geriledi.

Hong Kong'da Partners Capital International Ltd. CEO'su Ronald Wan, “Çinli yatırımcılar geçtiğimiz hafta, çok volatil olan küresel piyasaları gördüler. Kayıplar çok şiddetli değil. Şanghay Bileşik Endeksi 2,500 seviyelerinde destek bulabilir” dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.90 düştü. Hang Seng China Enterprises Endeksi, geçtiğimiz hafta altı yılın en düşüğüne inmesinin ardından, Hong Kong'da yüzde 4.7 yükselerek beş ayın zirvesine geldi. Hang Seng Endeksi yüzde 2.8 yükseldi.