Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, artan volatilite ile değer kazanarak, küresel hisselerin yükselmesine paralel olarak Topix Endeksi'ndeki yedi yıldan fazla bir sürenin en fazla kazancını ikinci güne genişletti. SoftBank Group Corp. hisseleri, şirketin rekor düzeydeki hisse geri alımı açıklamasının ardından sıçradı.

Japonya Topix Endeksi, yüzde 2.2'lik kazançlar ve yüzde 1.2'lik kayıplar arasında dalgalanmasının ardından Tokyo'daki kapanışta yüzde 0.4 yükselerek 1,297.01 puan seviyesine geldi. Gösterge Pazartesi günü yüzde 8 artarak Ekim 2008'den bu yana en güçlü yükselişini gerçekleştirmişti. Nikkei 225 Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek 16,054.43 puan oldu. Yen, azalan güvenli varlık talebinin etkisiyle iki günlük zayıflamasının ardından dolar karşısında 114.60 seviyesinden işlem gördü.

Tokyo'da SMBC Friend Securities Co. baş stratejisti Toshihiko Matsuno, “Japonya piyasaları dış unsurların etkisiyle dalgalandı, fakat bu unsurlar giderek daha olumlu hale geliyor. Fakat volatilite hala çok yüksek ve piyasa algısı çalkalanıyor. Dibi gördüğümüzü söylemek için henüz çok erken” dedi.

Topix Endeksi, geçtiğimiz altı seansın tamamında gün içinde 3 yüzde puanı dalagalanırken, iki kez yüzde 5'in üzerinde kayıplarla kapattı. Endekste on günlük volatilite, Mart 2011 depreminden bu yana en yüksek düzeyine ulaştı. Endeksin Salı günkü hacmi, 30 günlük ortalamasının yüzde 16 üzerinde gerçekleşti.