Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) yuan fiksinginin indirilmesi ve ekonomik göstergelerin derinleşen bir yavaşlamayı işaret etmesi ardından finans ve sanayi şirketleri öncülüğünde düştü.

Şanghay Bileşik Endeksi, üç haftanın en sert düşüşünü gerçekleştirerek yerel saat ile 13:03'te yüzde 1.3 düşerek 2,889.83 puana geriledi. Citic Securities Co. ve China Life Insurance Co. yüzde 2.1 değer kaybetti. Caixin imalat ver hizmet göstergesi rekor düşük seviyeye gelirken, işletme güveni düştü. Yuan, PBOC'nin referans yuan kurunu yüzde 0.17 azaltması ardından Şanghay'da düşüşüne üçüncü gün de devam etti.

Hong Kong'da Core-Pacific Yamaichi'ye göre yatırımcılar, Şanghay Bileşik Endeksi'nin Ocak düşüğünden yüzde 10 yukarıya gelerek 3,000 puan seviyesine yaklaşmasıyla, tedbirli davranmaya başladı. Çin bu hafta, G20 ülkelerinin maliye bakanlarını ve merkez bankacılarını ağırlamaya hazırlanıyor. Ulusal Halk Kongresi, gelecek ay başında yıllık toplantısını gerçekleştirecek.

Core-Pacific Yamaichi araştırma birimi yöneticisi Castor Pang, “3,000 seviyesi önemli bir psikolojik eşik olurken yatırımcılar tedbirli davranmak istiyor ve Şanghay Bileşik Endeksi bu seviyeyi geçer geçmez portföylerini boşaltmak istiyorlar” dedi.