Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, yendeki güçlenme Japonya hisse senetleri üzerinde baskı  oluştururken, yatırımcıların dikkatlerini, Çin'in parasal teşviği artırıken, imalat sanayi verisinin kötü çıkmasına çevirmesi ile birlikte, kayıp ve kazançbölgeleri arasında dalgalandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.1 düştükten sonra, yüzde 0.1 yükselerek, Tokyo saati ile 11:39'da yüzde 0.1 yukarıda seyrediyordu. Çin Merkez Bankası (PBOC), Pazartesi günü, ekonomik yavaşlamayı önlemek için,bankaların merkez bankasında tutmak zorunda oldukları fon miktarını azaltma kararı aldı. Öte yanan, Salı günü açıklanan Çin imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) beklentinin altında kaldı ve dünyanın ikinci en büyük ekonomisine ilişkin endişelerin artmasına neden oldu.

Hong Kong'da Mirabaud AsiaLtd. işlemler direktörü Andrew Clarke, "Yatırımcılar, hisse senetlerinin yeni yıla volatil başlamasından dolayı biraz darbe yedi," dedi ve "Dolar karşısında 112 seviyesinde güçlü kalan yen de Japon hisseleri üzerinde baskı oluşturuyor. Çok fazla belirsizlik var" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi, geçen ay yüzde 9.4 düştükten sonra yüzde 0.7 daha kaybetti. Yen dolar karşısında yükselişini ikinci güne taşıyarak 112.27 seviyesine geldi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 yükseldi. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.9 tırmandıç Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.7 yükseldi.