Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Londra Borsası (LSE) Alman Deutsche Börse ile potansiyel birleşme görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı.

LSE’den yapılan açıklamada Deutsche Börse ile potansiyel birleşme konusunda yürütülen görüşmelerin devam ettiği belirtilerek, olası bir birleşmenin her iki borsa için de gelir ve maliyet açısından dikkate değer bir fayda oluşturacağı vurgulandı.

Londra Borsasının (LSE) vergi öncesi karı geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla bir önceki yıla kıyasla yüzde 31 artış gösterdi. LSE’nin vergi öncesi karı geçen yıl sonu itibarıyla bir önceki yıla kıyasla 491,7 milyon sterlinden 643,4 milyon sterline yükseldi.

Geçtiğimiz ay Londra Borsası ve Deutsche Börse, potansiyel birleşme konusunda görüşmelerde bulunduklarını açıklamıştı.

Bu hafta salı günü, New York Borsasının da sahibi olan Intercontinental Exchange, Londra Borsasına satın alma teklifi götürmek için hazırlık yaptığını açıklamıştı.

LSE’de yapılan açıklamada ise henüz resmi bir teklifin kendilerine ulaşmadığı bildirildi. İngiltere’deki mevcut yasal düzenlemeler kapsamında Deutsche Börse’ün 22 Mart, ICE’nin ise 29 Mart tarihine kadar kesin tekliflerini Londra Borsasına iletmesi gerekiyor.

Londra Borsası ve Alman Deutsche Börse arasında birleşme kararı alınması durumunda yeni bir şirket oluşturulacak. LSE’nin yüzde 45,6, Deutsche Börse’ün ise yüzde 54,4 hisse payına sahip olacağı bu yeni şirketin Londra ve Frankfurt’ta iki yönetim merkezinin olması planlanıyor.