Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu temasları kapsamında bulunduğu Tahran'da Türkiye - İran İş Forumu'na katıldı.

Başbakan Davutoğlu, "Güçlü bir ilişki ile yeni bir dönem başlatacaksak ekonomik ve sosyal olarak iki ülkenin birbirini tamamlaması gerekir. Türkiye ile İran kadim bir dost ve komşu ülke. Aynı tarafta düşünerek potansiyelimizi en üst düzeyde dünya ekonomisine rekabette öncelik verecek şekilde devreye sokmalıyız. Batı Asya'da Türkiye İran'ın Avrupa'ya açılan kapısı; İran, Türkiye'nin Asya'ya açılan kapısı durumunda.

Bölgedeki en dinamik pazar Türkiye ve İran'dır. Önümüzdeki dönemde bankacılık sistemlerimizin iki ülkedeki yatırımları desteklemesi için devreye gireceğiz. Tahran ve İstanbul Borsalarını entegre olmasını sağlayacağız" dedi.

- "Zaman Gazetesi'ne kayyum atanması hukuki bir süreç"

Başbakan Davutoğlu daha sonra yaptığı açıklamada Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasına ilişkin olarak "Bu siyasi değil, hukuki bir süreç" dedi.

Davutoğlu, "Bunlar kesinlikle hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil. Hukuki süreçler olduğunu gösteren husus ne? Türkiye'de hükümetimize muhalefet eden, farklı fikirler serdeden tek gazete bahsedilen gazete değil. Diğer gazeteler özgürce fikirlerini ifade ediyorlar, hiç kimseye de 'niçin bu fikirleri serdediyorsunuz' diye bir sorgulama, bir uygulama yok." diye konuştu.

Başbakan ayrıca "kimse Türkiye'deki olumlu zemini başka yerlere çekerek olumsuz algı oluşturmaya çaba sarf etmemeli" yorumunu yaptı.