Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, merkez bankalarının küresel ekonomiyi desteklemek için ilave teşvik açıklamalarında bulunacağı beklentisi ile değer kazandı ve bu hafta ilk kez yukarı yönde hareket etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:56'da yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu ve enerji sektörü endeksi yüzde 1.3 tırmandı.Endeks böylelikle üç gün süren düşüşünü durdurdu. ABD hisse senetleri Çarşamba günü, Perşembe günü toplanacak olan Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) politikasını gevşetmeye ve faizi düşürmeye yönelik ilave adımlar atmasının beklenmesi ile birlikte, petrol fiyatlarındaki yükselişin desteklediği enerji sektörü öncülüğünde değer kazandı. Yeni Zelanda Merkez Bankası sürpriz bir faiz indirimine giderek, zaten rekor düşük seviyede olan faizi daha da aşağı çekti ve enflasyon beklentilerindeki düşüşlerden endişe duyduğunu kaydederek, daha da gevşemeye iihtiyaç olabileceğinin işaretimi verdi.

Auckland'da First NZ Capital Group Ltd. stratejisti Chris Green, "AMB'den daha da teşvik göreceğimiz şeklinde çok güçlü bir beklenti var ve asıl soru bu teşviğin ne kadar güçlü olacağı," dedi ve Önümüzdeki dönemde, risk varlıklrı için daha destekleyici bir ortam görüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.6 yükseldi ve Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.7'lik bir çıkış gerçekleştirdi. Çin hisseleri ise yüzde 0.8 geriledi. Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.7 sıçradı ve rekor kapanışa yöneldi.