GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Ankara'daki terör saldırısının ardından, ilgili bakan ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla düzenlenen toplantı sona erdi.

Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki toplantı, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya ve Ankara Milletvekili Ertan Aydın katıldı.

Toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı, "Olay yerinde 30, hastanede 4 kişi hayatını kaybetti, 19'u ağır 125 kişi yaralı" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Şu anda hastanelerimizde 125 hastamız tedavi görüyor. Bunlardan 19'unun durumu ciddi. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımızda gerek tetkik süreçleri gerekse ilk müdahale süreçleri tamamlanmak üzere. Bunların büyük çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilecek düzeyde" dedi.

Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısında, olay yerinde 30, hastanelerde 4 olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiğini bildirerek, "Olay yerinde ölen 30 kişiden en az biri, muhtemelen ikisinin terör eylemini gerçekleştiren araçtaki kişi veya kişiler olabileceği değerlendirilecektir" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala da Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlara seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlendiğini söyleyerek, "Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz. Bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını tekrar söylüyoruz. Bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu tür saldırılar, milletin azim ve kararlılığını hiçbir zaman ortadan kaldıramayacaktır" dedi.

"Bu saldırı sonucunda, şu ana kadarki tahkikatlarda ciddi emarelere ulaşılmştır, ciddi bulgular elde edilmişti" diyen Ala, şöyle devam etti:

"Kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen elde edilip, araştırma ve soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra açıklanır.

AA

Advertisement