Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

 

Avrupa hisse senetleri, dört haftadır görülen iyimserliğin devam etmesiyle haftanın ilk işlem gününde yükseldi. Bölgenin gösterge endeksi iki ayın zirvesine yöneldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi'nde kazançların yüzde 1.1'e kadar yükselmesinin ardından, endeksteki sektörlerin yaklaşık olarak tamamının artış kaydetmesiyle, Londra saatiyle 10:21'de yüzde 0.6 yükseldi. Almanya DAX Endeksi, otomobil üreticilerindeki yükselişin desteğiyle yüzde 1.5 tırmanarak en fazla yükselenler arasında yer aldı.

Londra'da Barclays Plc varlık yönetimi birimi yatırım stratejisi bölüm yöneticisi William Hobbs, “Bu yıl neredeyse başladığımız yere geldik ve hisse senetleri daha da yükseliyor. Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) gelen hamleye ilk gelen tepkiin ardından piyasalar sonunda hamleyi beğendiğine karar verdi çünkü söz konusu hamle mrkez bankalarının elindeki araçların bitmediğinin ve daha fazla politika hamlesinin bankaları olumsuz etkilemeyebileceğinin sinyalini verdi” dedi.

Avrupa bankaları, emtia üreticileri ve bankaların kazançlara öncülük etmesiyle, geçtiğimiz ayın düşüğünden yüzde 13 yükseldi. AMB kararına gelen karışık ilk tepkinin ardından Stoxx Europe 600 Endeksi Cuma günü haftalık kaybını silerek ardı ardına en uzun haftalık yükselişserisini gerçekleştirdi. Avrupa hisse senetleri, sıçramadan önce, küresel büyümeye ve merkez bankası teşviklerinin etkinliğine ilişkin endişelerin etkisiyle Nisan zirvesinden yüzde 27 düşmüştü.