Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:00'da güncellendi)

ABD hisse senetleri düşük işlem hacimleriyle, yatırımcıların merkez bankalarının küresel büyümeyi desteklemeye yönelik kapasitelerini dikkate aldığı bir ortamda düştü. Standard & Poor's 500 Endeksi bu ay ilk defa arka arkaya iki günlük kayıp gerçekleştirmeye yöneldi. 

Valeant Pharmaceuticals International Inc., kar tahminlerini indirmesi sonrası, yüzde 49'la sert düşüş gerçekleştirdi. Apple Inc., analistlerin iPhone satışlarına yönelik olumlu yorumlarından sonra yüzde 2.1 yükselirken, bebek maması üreticisi Mead Johnson Nutrition Co. anlaşma spekülasyonlarıyla yüzde 9.5 yükseldi.

S&P 500 Endeksi, erken saatlerdeki kayıplarının yarısından fazlasını geri alarak, New York'ta saat 14:33 itibariyle yüzde 0.3 düşerek 2,013.36 seviyesine indi. Dow Jones Sanayi endeksi, ortalama fiyatının son 200 günün altına inmesi sonrası 108 puanlık düşüşünden sıçradı ve 1.78 puan yükselerek 17,230.91 seviyesine çıktı. Russell 2000 Endeksi yüzde 1.4 düştü. S&P 500 Endeksi işlem hacmi 30 günlük ortalamasının yüzde 30 altındaydı.


Indianapolis'te Spectrum Management Group Inc. Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bob Phillips, "Bu haftanın en kilit noktası Fed olacak." dedi ve "Ocak ayı perakende satışlarının düşüşe revize edilmesi, negatif olarak algılanacak çünkü asıl sorular, 'tüketici nerede ve neden düşük petrol fiyatlarından gelen birikimin başka yerdeki satışlara yönlendiğini görmüyoruz?' yönünde. Bu durum muhtemelen Fed'i faiz artırımı açıklamalarında daha dikkatli olmaya itiyor çünkü bu ekonominin temel bir zayıflığı." diyerek görüş bildirdi.

 

(21:00'da güncellendi)