Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, ABD'de perakende satışların Şubat ayında düştüğünü ve geçen ayki yükselişin düşüş yönünde revize edildiğini işaret eden rapor ardından, yatırımcıların ve politika yapıcıların ekonomik toparlanmanın henüz güvenceye alınmadığını hatırlamasıyla, yükselişini ikinci güne taşıdı.

Gsöterge 10 yıllık tahvil faizleri, Ticaret Bakanlığı'nın verisinin Şubat ayında aylık bazda yüzde 0.1 düşüşü işaret etmesinin ardından, beş haftadan uzun bir sürenin en yükseğinden düştü. Fed yetkililerinin iki gün sürecek olan politika toplantısının başlamasıyla, traderlar faiz artırımı olmasını neredeyse beklemiyor. Fakat, yılın sonuna doğru Fed'den gelebilecek bir hamleye ilişkin beklenti artıyor.

New York'ta CIBC World Markets Corp. tahvil işlemleri birim yöneticisi Tom Tucci, “Fed'in hamle yapmak için birden fazla ay boyunca gelecek veri serisine ihtiyacı var. Perakende satışlar verisi, bu amaca hizmet edecek verilerden değil” dedi.

Bloomberg Bond Trader verilerine göre gösterge 10 yıllık tahvil faizi üç baz puan (yüzde 0.03) düşerek, New York saatiyle 10:21'de yüzde 1.93 seviyesine geriledi. Yüzde 1.625 faizli Şubat 2026 vadeli tahvilin fiyatı 7/32 dolar (1,000 dolar nominal değer üzerinden 2.19 dolar) yükselerek 97 7/32 dolara geldi. 10 yıllık hazine tahvilinin faizi Pazartesi günü yüzde 1.98 yükselerek, 29 Ocak'tan bu yana görülen en yüksek seviyesine gelmişti.