Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Katar Sanayi ve Enerji Bakanı Muhammed Al-Sada, "OPEC ve OPEC dışı petrol üreticileri 17 Nisan'da Doha'da toplanacak" dedi.

Katar Petrol Bakanı Muhammed bin Salih es-Sade, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi olan ve olmayan üretici ülkelerin 17 Nisan'da başkent Doha'da toplanacağını bildirdi.

Sade yaptığı yazılı açıklamada, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi olan ve OPEC üyesi olmayan büyük üreticilerin 17 Nisan'da Katar'ın başkenti Doha'da toplanacağını belirtti.

Şu ana kadar 15 ülkenin girişimi desteklediğini ifade eden Sade, söz konusu ülkelerin küresel üretimin yüzde 73'ünü gerçekleştirdiğine dikkati çekti.

Sade, Katar'ın üretimin sabitlenmesi girişimini desteklenmesinin pazar dengesi ve üretim yapan bütün ülkelerin çıkarlarını hedeflediğine vurgu yaparak, ülkesinin üreticileri diyaloğa teşvik etme yönündeki çabalarının süreceğine işaret etti.

Rusya, Suudi Arabistan, Venezuela ve Katar, 16 Şubat'ta diğer büyük üreticilerin de uygulaması şartıyla, petrol üretimlerini ocak ayı seviyesinde dondurmaya karar verdiğini açıklamıştı.