Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Fed'in faiz artırım kararının zamanına açıklık getirmesi beklenen politika kararları öncesi, dikkatlerin enflasyon üzerinde yoğunlaştığına dair işaratlerin etkisiyle, düştü.

Oracle Corp., analistlerin beklentilerinin üstünde kar açıklaması sonrası, açılış öncesi işlemlerde yüzde 4.1 tırmandı. Chipotle Mexican Grill Inc., şirketin gıda güvenliği krizinin, ilk kez çeyrek dönem zararına yol açacağını açıklamasından sonra, yüzde 5.9 düştü. İlaç firması Valeant Pharmaceuticals International Inc., dün yüzde 51'den fazla kaybederek, sert bir düşüş gerçekleştirdikten sonra, bugün erken saatlerdeki işlemlerde de yüzde 6.2 düşerek, kayıplarının süreceğini işaret etti.

Standard & Poor's 500 Endeksi Haziran vadeli kontratları, New York'da 8:53 itibariyle yüzde 0.4 düşerek 1,999.5 seviyesine geldi. ABD hisse senetleri, Kasım'dan bu yana en uzun serisi olan dört haftalık art arda yükselişten sonra, dün ikinci gün üst üste bu seviyenin altında kapattı. Dow Jones vadelileri 43 puan kaybederek 17,105 seviyesine geldi.

Londra'da City Financial Investment Co. çoklu varlık fon yöneticisi olan Mark Harris, "Hisse senetleri kendine güvenen, büyümenin gelişmekte olduğuna dair net bir mesaj veren bir Fed istiyor." dedi ve "Fed'in önünde ne yapmak istediğine dair temiz bir yol planı oluşturma ve net mesajlar verebilme şansı var. Fakat piyasalar, Fed'in bunu anlayabildiğine tam olarak ikna olmadı." diyerek görüş bildirdi.