Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcılar Fed'in politika toplantısı hakkında spekülasyon yaparken, petroldeki yükselişin bankalardaki düşüşü dengelemeye yardım etmesiyle, fazla değişiklik kaydetmedi.

Enerji hisse senetleri, Katar enerji bakanının bazı OPEC üyülerinin ve OPEC dışı petrol üreticilerinin Nisan ayında üretimi sabitleme konuşmalarına devam etmek için toplanacağını açıklamasının ardından petrolün ralli gerçekleştirmesiyle, yükseldi. Prudential Plc., İngiltere bütçesinde sanayi vergilerinin beklenenden daha az artmasıyla, sigorta şirketlerindeki yükselişe öncülük etti. UBS Group AG, varlık yönetimi ve yatırım bankacılığı birimlerinin ilk çeyrekte iyileşme gerçekleştiremediğini açıklamasından sonra yüzde 4.8 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi, gün içinde yüzde 0.6 kadar düşüp, yüzde 0.5 yükseldikten sonra, Londra'da 16:30 itibariyle yüzde 0.1'den daha az arttı. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi, İngiltere Maliye Bakanı George Osborne'un kurumlar vergisini aşağı çekeceğini açıkladığı ve aynı zamanda yavaş büyümeye karşı uyardığı bütçe konuşması sonrası yüzde 0.8'e kadar yükseldi.

Lizbon'da X-Trade Brokers DM SA brokerı Pedro Ricardo Santos, "Petroldeki bugünkü ralli iki günlük satışlardan sonra, bugün piyasalara önemli ölçüde yardım etti." dedi ve "Fed'in para politikaları hakkındaki açıklamalarına kadar hisse senetlerindeki hareketlerin ve işlem hacminin az olmasını bekliyorum. Yatırımcılar merkez bankasından gelecek açıklamalardan sonra yön belirlemeyi tercih edeceklerdir." diyerek görüş bildirdi.