Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, petrolün varil fiyatının 40 dıoların altına gerilemesi sonrası enerji üreticilerinin düşüşe öncülük etmesi ve Fed faiz artırımının yaklaştığı yönündeki spekülasyonun etkisiyle kayıplarının ikinci güne taşıdı.

Japonya Topix Endeksi, yenin düşüşünü beşinci güne taşımasıyla yüzde 0.1 yükselmesinin ardından Tokyo'daki kapanışta yüzde 0.7 düşerek 1,354.61 puan seviyesine geldi. Endekste yükselen her bir hisse senedine karşılık iki hisse düşüş kaydetti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.6 düşerek 16,892.33 puan oldu. Petrol, ABD stoklarının seksen yıldan falza sürenin zirvesine çıktığını işaret eden veri ardından düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Tokyo'da Küresel olarak riskten kaçış algısı azaldı ve insanlar şimdi yine normale dönüyor” diyen Ichiyoshi Asset Management Co.'dan Mitsushige Akino, “Alım talebinin bir sınırı var. Yatırımcıların Japonya hisselerinde alım yapması için risk iştahı yeterli değil” dedi.

Mitsui & Co., trading şirketinin kurulduğu 1947 yılından bu yana ilk kez zarar edeceğini tahmin etmesiyle, yüzde 7.5 düştü. Mitsubishi Corp.'un da ilk defa zarar açıklayacağını işaret eden rapor sonrası, şirekt hisseleri yüze 4.1 değer kaybetti. Petrol ihracatçıları yüzde 5 düştü. Oyun yapımcısı Nintendo Co. yüzde 3.1 yükselerek, yaklaşık altı haftanın en yüksek kapanışına yöneldi.