Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(11:00'de güncellendi)

San Francisco Fed Başkanı John Williams, CNBC'ye yaptığı değerlendirmede, küresel gelişmelere iişkin belirsizlikler olduğunu söyledi.

Williams, küresel ekononinin, özellikle Çin ve Brezilya'nın, ABD'li politika yapıcıların faizi belirlemek için izledikleri göstergeler üzerinde önemli etkileri olduğunu söyledi.

Williams, istikrarlı enflasyon ve güçlü istihdam büyümesini işaret ederek, "ABD ekonomisi oldukça iyi gidiyor," " dedi. ABD ekonomisi, Cuma günü Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, dördüncü çeyrekte yüzde 1.4 ile beklenenden daha hızlı büyüdü. Bu veri, revize edilmeden önce yüzde 1 büyümeyi işaret ediyordu.

Bu yıl para politikası için oy hakkı bulunmayan Williams, "Asıl sorun, küresel finansal ve ekonomik gelişmelerde. Tüm dünyada ne olduğu ve bunun dolara ve ABD ekonomisine nasıl yansıdığı konusunda belirwsizlik var," dedi ve "Küresel ekonominin içinde olduğumuzu anlıyoruz, bu nedenle, Brezilya ve Çin'de olanların, enflasyon ve istihdam hedefleri bazında, ABD üzerinde büyük etkileri var" şeklinde görüş bildirdi.

Fed'den niyet ettiği mesajın ne olduğu yolundaki soru üzerine, Williams, "Komite'de, önümüzdeki birkaç yıllık dönemde, genişlemeci politikanın kademeli olarak ortadan kaldırılması ve faizin yükseltilmesi şeklindeki temel stratejimize destek konusunda geniş bir anlaşma var. Asıl soru, faizi ne zaman ve ne hızda yükseltmemiz gerektiği. Bu durum veriler tarafından belirlenecek. Bu nedenle bekleyip görmek durumundayız" şeklinde konuştu.

Williams, Salı günü yerel saat ile 17:15'te ABD para politikası ve küresel ekonomik görünüm hakkında konuşacak.

(11:00'de güncellendi)