Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması gereken ve güvenlik nedeniyle ertelenen derbi maç 13 Nisan Çarşamba günü oynanacak.

Merakla beklenen derbinin tarihi açıklandı. 20 Mart'ta oynanacak olan ancak güvenlik sebebiyle ertelenen derbi için TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe yetkilileri bir araya geldi.

TFF Başkanı Demirören ile başkanvekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir ve Ali Dürüst'ün hazır bulunduğu toplantıya, Galatasaray'ı Başkan Dursun Özbek temsil ederken, Fenerbahçe kalabalık bir şekilde toplantıda yer aldı. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile idari menajer Hasan Çetinkaya'nın katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu toplantının ardından basının karşısına geçti. Derbinin 13 Nisan Çarşamba günü oynanacağı duyuruldu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, konuyla ilgili, "İki kulübümüzü bir araya getirdik. Fenerbahçe 6-7 Nisan diyordu, Galatasaray 28 Nisan'ı istiyordu, derbinin tarihi için 13 Nisan'a karar verdik. Saygıyla karşıladılar, karara olumlu baktıkları  için teşekkür ederim" diye konuştu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, konuyla ilgili, "İki kulübümüzü bir araya getirdik. Fenerbahçe 6-7 Nisan diyordu, Galatasaray 28 Nisan'ı istiyordu, derbinin tarihi için 13 Nisan'a karar verdik. Saygıyla karşıladılar, karara olumlu baktıkları için teşekkür ederim" diye konuştu.

Dursuz Özbek, kararı, "Daha önce de belirttiğimiz gibi bizim istediğimi tarih 28 Nisan'dı. Fenerbahçe Kulübü de 6 Nisan'da oynamak istiyordu. Her iki tarafın da haklı gerekçeleri vardı. Ama neticede kararı belirleyecek merci Federasyondu. Bu karara iki kulübün de saygı duyması gerekiyor" diye değerlendirdi.

Mahmut Uslu ise "Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbiler her zaman önemlidir, bu derbi ertelenmesi nedeniyle daha da önemli hale geldi. Barış içinde geçecek yılları özledik. İnşallah derbi bunun için vesile olur. Dostça bir karşılaşma olur. Önümüzdeki yıllarda inşallah bunu göreceğiz" dedi.

Galatasaray derbi öncesinde, Çaykur Rizespor'la, derbi sonrasında Antalyaspor'la oynayacak. Fenerbahçe ise derbi öncesinde Torku Konyaspor'la, derbi sonrasında Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak.