Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de kişisel harcamalar Şubat ayında, Amerikalıların gelirlerinin daha fazla bir kısmını tasarrufa ayırmaları ile birlikte, hafif bir artış gösterirken, önceki ayın verisi aşağı yönde revize edildi.

ABD'de mal ve hizmet harcamaları, Şubat ayında yüzde 0.1 arttı ve üç ay üst üste aynı oranda artış gösterdi. Ocak ayı harcamaları yüzde 0.5 artıştan yüzde 0.1 artışa revize edildi. Kişisel gelirler yüzde 0.2 arttı ve bunun sonucu tasarruf oranı bir yılın en yükseğine çıktı.

Son üç ayda harcamalarda görülen istikrarlı ve yavaş artışlar, tüketicilerin kendilerini alırı açılmadan korumak için temkinli davrandığını gösteriyor. Ancak güçlü işgücü koşulları ve ucuzlayan benzin, harcamaları ekonomiyi destekleyen hanehalkı için sağlam bir temel oluşturuyor.

St. Petersburg, Florida'da Raymond James Financial Inc. baş ekonomisti Scott Brown, "Şimdilerde halen aynı hava devam ediyor; tüketici halen temkinli, gerçekten güçlü değil, ancak aynı zamanda korkuçn zayıf da değil," dedi ve "Durum umduğumuzdan biraz zayıf, ancak halen büyüyen ekonomi ile uyumlu" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, harcamalar ve gelirlerin yüzde 0.1 artış göstermesi bekleniyordu. Harcamalar için tahminler yüzde 0.2 düşüş ile yüzde 0.3 artış arasında geldi.