Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, Ekim ayından bu yana en iyi aylık performansını göstermesinin ardından, Japonya'da özel sektör güvenininin düşmesi ile birlikte, ABD'de açıklanacak istihdam verileri öncesi değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 10:35'te yüzde 1.3 düştü ve son üç günde ilk kez aşağı yönde hareket etti. Endeksi geçen ay tüzde 8.2 yükseldi ve küresel hisse senetleri için oldukça dalgalı geçen bir çeyreği iyi sonlandırdı. Hisse senetleri, Fed yetkililerinin yatırımcıları faiz artırımı konusunda acele etmeyeceklerine ikna etmeleri ile birlikte, Şubat ayındaki düşük seviyelerinden yükseldi. Toparlanma en fazla, Perşembe günü boğa piyasasına giren Hong Kong'un Hang Seng Endeksi'nde göze çarptı.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa stratejisti Evan Lucas, "Oldukça iyi bir ay geçirdik ve şimdi soru, bu seyrin ikinci çeyreğe sarkıp sarkmayacağı," dedi ve "Temkinliyiz. Halen, parlak nokta, ABD'nin faiz artırımlarında aceleci davranmayacak olması" şeklinde görüş belirtti.

Japonya'da Topix Endeksi, Tankan iş dünyası koşulları anketinin 2013 ortasından bu yana en düşük seviyelere inmesinin ardından yüzde 2.3 geriledi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.2 ve Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 ENdeksi yüzde 0.4 düşerken, Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.3 geriledi. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 yukarıda açıldı ve Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi fazla değişmedi.

ABD'de Mart ayı istihdam rakamları TSİ 15:30'da açıklanacak.