Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsviçre Merkez Bankası (SNB) Yönetim Kurulu üyesi Andrea Maechler, SNB'nin yeni bir faiz artırımını gözardı etmeyeceğini, fakat her politika hamlesinin olası yan etkileriyle beraber değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Zürih'te finans profesyonelleriyle Perşembe günü biraraya geldiği etkinlikte “Gerektiği zaman kullanmak üzere tüm seçeneklere bakıyoruz” diyen Maecher, “Hiçbir aracı dışarıda bırakmıyoruz, olası bir faiz indirimi de dahil” şeklinde fikir bildirdi.

Bir yıldan uzun bir süredir SNB,iki ayaklı bir strateji izledi. Söz konusu stratejinin bir tarafını eksi yüzde 0.75'lik negatif faiz politikası oluştururken, diğer tarafını para piyasalarına müdahale oluşturuyordu.

Euro Bölgesi'ndeki ek parasal genişleme, SNB'nin faiz farkını korumak için indirime gideceği yönündeki spekülasyonu tetikledi. Bloomberg'ün en yeni aylık anketine göre analistler SNB'nin mevduat faizini gerekirse eksi yüzde 1.25'e kadar çekebileceğini düşünüyor.

Maecher, “Biz daha fazla faiz indiriminin yan etkileri olacağının farkındayız, sizin de farkında olduğunuzu düşünüyoruz. O zaman yan etkilerle getirileri kıyaslamak çok önemli olacak” dedi.