Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulundu. Terzioğlu Türkiye'de bugün uygulanmaya başlayan 4,5G teknolojisinin 1 milyar lokasyon, insan ve haneyi birbirine bağlayacağını söyleyerek "Türkiye'nin rekabet avantajını artıracak bir platforma bugün start verdik"dedi. Terzioğlu 4,5G'nin 3G'den 10 kat hızlı internet erişimi sağlayacağını kaydetti.

Terzioğlu 4,5G ile şu an nüfusun %72'sine ulaştıklarını söyledi.

Telekomünikasyon sektörünün Türkiye'de en çok yatırım yapan sektör olduğunu söyleyen Terzioğlu, 2015'te 8.5 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Terzioğlu 2016'da %8 ile 10 arasında ciro artışı beklediklerini belirterek "Gelirlerimizin %20'sini yatırıma çevireceğiz. 3 yılda da ortalama büyümemizin %10 ile 15 arasında olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"4,5G müşterilerimize fatura şoku yaşatmayacağız"

Terzioğlu yeni teknolojiyle gelebilecek yüksek faturalara ilişkin olarak tüm müşterilerin kotalarının 3 ay boyunca 2'ye katlanacağını ve fatura şoku oluşturacak durumlar olursa bunların giderileceğini söyledi.

Terzioğlu "dün 12:01 itibariyle tüm müşterilerin kotalarını ikiye katladık, 3 ay boyunca ikiye katlayacağız ve fatura şoku oluşturan durumlar olursa bunları gidereceğiz, onları mağdur etmeyeceğiz" dedi.