Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt Bloomberg HT'ye konuk oldu. Öğüt 4,5G ile yeni bir iletişim dönemine girildiğini belirtti.

Öğüt Türkiye'ye 10 yılda toplam 17 milyar TL' yatırım yaptıklarını, bunun Türk pazarına olan inancın yansıması olduğunu söyledi ve "Son 2 yılda da frekans bedelleri dahil olmak üzere tam 5 milyar TL'lik yatırım yaptık. Bunlar büyük yatırımlar ama Türkiye'nin dijital dönüşümüne inancımızdan dolayı mutluyuz" diye devam etti.

"Faturalarda korkulan artışlar olmayacak"

4,5G ile faturalarda korkulan artışların olmayacağını söyleyen Öğüt, konuya dair "Bu çok duyduğumuz bir endişe. Bunu gidermek için deneme kampanyası başlattık. Kampanyayla aboneler 1 ay boyunca 4,5G'yi dilediği gibi kullanacak.

Ay sonunda ne kadar data kullandıklarını bildireceğiz ve buna göre uygun tarife önerisinde bulunacağız. Yani 2. aydan itibaren kullanıcılar kendi tayin ettikleri, kotaları kendilerinin ayarladıkları tarifeleri seçebilecek" diye konuştu.

Öğüt 3. çeyrekte %21,3 servis geliri büyümesi gerçekleştirdiğini belirterek "servis gelirlerimiz 25 çeyrektir çift haneli büyüyor. Beklentimiz bu güçlü büyümeyi devam ettirebilmek" dedi.

Öğüt ayrıca dün gece itibariyle Türkiye'nin 7 bin noktasında 4,5G hizmeti vermeye başladıklarını sözlerine ekledi.