Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK ) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, büyüme rakamlarına ilişkin, "Türkiye, el freni çekilmiş yarış arabası gibi. Biz gaza basarken, birileri el frenini çekiyor. Türkiye bu oyuna hiçbir zaman gelmedi, bundan sonra da gelmeyecek." ifadelerini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yurt içi ve yurt dışı her türlü olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisinin 2015 yılında yüzde 4 büyümesinin oldukça önemli olduğunu belirtti.

Gelişmiş ülkelerdeki ekonomik gelişmelerin ihracatı son derece olumsuz etkilediğine işaret eden Palandöken, bir taraftan Türkiye'nin en fazla mal ve hizmet sattığı ülkelerin tarihi bir durgunluk içinde olduğunu, bir taraftan da terörün ekonomiye darbe vurmaya çalıştığını kaydetti.

Tüm bu şartlarda dahi yüzde 4 büyümeyi koruyabilmenin Türkiye’nin büyüklüğünü gösterdiğini vurgulayan Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye, el freni çekilmiş yarış arabası gibi. Biz gaza basarken, birileri el frenini çekiyor. Türkiye bu oyuna hiçbir zaman gelmedi, bundan sonra da gelmeyecek. Türkiye’nin büyüme potansiyeli yıllık ortalama yüzde 9 ve üzeridir. El freni indirildiğinde Türkiye yıllık en az yüzde 9 büyüyecektir. Bu trend yakalandığında gelişmekte olan ülkeler içinde Türkiye ekonomik yönden en parlak ülke olacaktır. Bugün olmazsa bile yarın olacaktır. Kimse Türkiye’nin geleceğinden endişe duymasın."

AA