Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Morgan Stanley, Türkiye bankacılık sektörüne ilişkin pazar günkü raporunda Türkiye bankalarının Türk Lirası'ndaki düşük volatiliteden ve düşük CDS'den faydalanmaya devam ettiğini ifade etti.

Bu duruma ilişkin, “yeni, daha düşük sermaye maliyeti olarak yansıtıyoruz” ifadesi yer alan raporda, 2016 hisse başına düşen kar (EPS) beklentilerinin yeniden gözden geçirilerek, azalan net faiz marjı (NIM) doğrultusunda aşağı çekildiği belirtildi.

Raporda, Türkiye bankacılık portföyünün yeniden gözden geçirildiği belirtilirken, “2016 kar beklentilerine ilişkin, net faiz marjında yatay seyir tahminimizi -daha önceki tahmin ortalamada 10 baz puan artışı işaret ediyordu- ve düşük tahvil faizini sermaye maliyetimize yansıttık. Herşey dahil edildiğinde, yeni 2016 kar tahminimizi yüzde 5-7 aşağı çektik (2017 tahmini ise yüzde 15'e kadar daha düşük)” ifadesi yer aldı.

Buna karşın, özsermaye maliyetinin yüzde 14 olmasının etkisiyle (yüzde 15 idi) değerleme etkisinin dengelenmesi sonucunda, Morgan Stanley'nin fiyat hedefleri yüzde 8 ve yüzde 27 arasında yükseldi.