KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Chicago Fed Başkanı Charles Evans 2016'da 2 faiz artırımı beklediğini belirtti.

Evans, “Bu yıl iki kez daha faiz artırımına gidilmesini ve ardından çok kademeli bir faiz artırımına geçilmesinin uygun olacağını düşünüyorum” dedi. Evans 2016 sonunda sonunda faizin yüzde 1'in hemen altında olmasını bekliyor.

Hong Kong'da yatırımcı konferansında konuşma yapacak olan Evans, “Bu yol izlensin veya izlenmesin, aslında, gelen verinin Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) büyüme ve enflasyon görünümünü nasıl etkilediğine ve FOMC'nin bu tahminleri dikkate alarak yaptığı risk değerlendirmesine göre değişiklik göstermesi uygun olur” şeklinde görüş bildirdi.

Evans, "Faiz artırımlarının biri belki yıl ortasında diğeride yıl sonu olur" dedi. Diğer seçenekte ise bir faiz artırımının yaz sonu ve diğerinin de yıl sonunda olabileceğini ifade ederek, istihdam verisinin önemli olacağının altını çizdi.

Bu yıl çekirdek enflasyonu yüzde 1.6 seviyesinde gerçekleşmesini beklediğini ifade eden Evans, küresel gelişmeler dahil petrolü etkileyebilecek aşağı yönlü risklerin doları güçlendirdiğini söyledi.

Evans 2016'da GSYİH artışının yüzde 2-2.5 olacağını tahmin ediyor. Evans enflasyondaki sıçramanın sürdürülebilir olduğunu söylemek için erken olduğunu söyledi.

Advertisement