Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Fed Başkanı William Dudley temkinli ve kademeli faiz artışı yaklaşımının uygun olacağını belirtti.

Dudley ABD ekonomisinde geçtiğimiz aylarda temel bir değişiklik olmadığını söyledi, düşük enflasyon beklentilerinin hala endişe kaynğı olmaya devam ettiğini ancak enflasyonun eninde sonunda %2 hedefine döneceğini ifade etti. Dudley "Bu yılın başında gördüğümüz finansal çalkantı tamamen sona ermiş görünmüyor. Aşağı yönlü riskler yıl başından bu yana azalsa da enflasyon ve büyümede risklerin aşağı yöne evrileceğini düşünüyorum" diye konuştu. 

FOMC'de oy hakkı bulunan Dudley yurtdışında ekonomik büyüme beklentilerine ilişkin 'kaydadeğer belirsizlik' olduğuna dikkat çekti,
ve bu belirsizliğin ABD ekonomisi için risk teşkil ettiğini bildirdi. Tüketici harcamaları ve imalat sanayide toparlanma olduğunu belirten New York Fed Başkanı bu yıl ABD ekonomisinin yaklaşık %2 büyüyeceği , işsizliğin ise % 4.75'e ineceği tahminini yaptı.

Mart ayında faizleri değiştirmeme kararına ilişkin olarak ise Dudley "Mart ayındaki FOMC oylaması güçlü bir uzlaşı olduğunu gösterdi" dedi. Dudley Fed'in gerekirse sözlü yönlendirme ve bilançosunu kullanabileceğini dile getirdi.