Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, küresel hisse senetlerinin 2016 yılındaki kayıplarını silmesinin ardından, yenin dolar karşısındaki kayıplarını koruması ile birlikte Japonya hisselerindeki yükselişin öncülüğünde değer kazandı ve bölge hisse senetlerinin gösterge endeksi son bir yılın en uzun yükseliş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 yükselerek, Tokyo saati ile 09:04'te 130.97 puana çıktı ve yükselişini yedinci güne taşıdı. Endeks en son bundan daha uzun bir yükseliş dönemini geçen yıl Nisan ayında görmüştü. Bölge hisselerinin gösterge endeksi, tüm dünyada hisse senetlerinin, Çin'de ihracatın geçen ay son bir yılın en hızlı yükselişini göstermesinin dünyanın ikinci en büyük ekonomisindeki yavaşlamanın birçok kişinin korktuğu kadar olmayabileceğini göstermesi ile rallisini genişletmesi ile birlikte, 12 Şubat'tan bu yana yüzde 16 yükseldi. Sanayi metallerini içeren endeks yüzde 1.6 yükseldi.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa analisti Angus Nicholson, "Çin'in dış ticaret verileri dün, hem demir cevheri hem de bakırdaki yükseliş ile birlikte, emtia grubuna destek verdi," dedi ve "Tüm bunlar Asya seansının güçlü açılmasını işaret ediyor. Yen biraz zayıf. Bu durum Nikkei'in bugün güçlü bir şekilde yükselmesine destek olmalı" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında dün yüzde 0.7 geriledikten sonra 19.41 seviyesinde kalması ile birlikte yüzde 1.6 yükseldi. Nikkei 225 Endeksi de yüzde 1.6 tırmandı. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.8 yükselirken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.3 ve Güney Kore'de KOspi Endeksi yüzde 1.1 tırmandı.