Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, yatırımcıların bu hafta gerçekleştirilecek olan Fed ve Japonya Merkez Bankası toplantılarından çıkacak politika kararlarını beklemeleri ile birlikte, telekomünikasyon hisselerinin öncülüğünde gerileyen Japonya hisse senetlerinin etkisiyle değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 düşerek, Tokyo saati ile 10:24'te 132.73 puana indi. Avustralya ve Yeni Zelanda'da piyasalar tatil nedeniyle kapalıydı. Ekonomistler Fed'in Çarşamba günü sona erecek toplantısında politika faizini değiştirmemesini beklerken, analistlerin az birçoğunluğu Japonya Merkez Bankası^nın Perşembe günü sonuçlanacak toplantısında parasal teşviği artıracağını öngörüyor.

Singapur'da IG Asia Pte. piyasa stratejisti Bernard Aw, "Piyasa katılımcıları bu hafta risk için yeni faktörler arıyor," dedi ve "Bol sayıda ekonomik veri ve iki merkez bankası toplantısı ile birlikte, katalizör bulmakta fazla sıkıntı olmayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de Çarşamba günü sanayi üretimi ve Japonya'da Perşembe günü enflasyon, perakende satışlar ve işsizlik verileri açıklanacak. Şirket karları da dikkatleri çekecek. Bu hafta Japonya'da Nomura Holdings Inc. ve Çin'de büyük bankalar karlarını açıklayacak.

Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.1 düştü. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.3 geriledi.