Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, bu hafta ABD ve Japonya'da gerçekleştirilecek merkez bankası toplantıları öncesi, ham madde şirketlerinin hisselerindeki kayıplar ve Japonya hisse senetlerindeki düşüşle birlikte, aşağı yönlü hareketini üçüncü güne taşıdı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 düşerek Tokyo saati ile 09:10'da 132.41 seviyesine geriledi. Fed'in Çarşamba günü sonuçlanacak toplantısında gösterge faizde değişikliğe gidilmesi beklenmezken, yatırımcılar gelecekteki faiz artırımlarının hızı konusunda işaretler arayacak. Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) toplantısı Perşembe günü sona erecek ve ekonomistlerin çoğu, Asya'nın ikinci en büyük ekonomisinde parasal teşviğin artırılmasını bekliyor.

Dubai'de Banque Internationale a Luxembourg'un Orta Doğu ve Asya'dan sorumlu baş stratejisti Hans Goetti, "Politikalar hisse senetlerini destekleyici nitelikte, ancakdeğerlemeler pahalı görünüyor," dedi ve "İlk yarı karları harika görünmüyor. Yılın ikinci yarısında çok iyi şirket karları gelmezse, sanırım değerlemeler yüksek tarafta olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.6 geriledi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeks fazla değişmezken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.2 düştü. Çin'e Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Güney Kore'e Kospi Endeksi yüzde 0.1 düştü.