Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri, üç haftanın en sert üç günlük kaybına yöneldi. Çin anakara hisseleri ise kazançlar ve kayıplar arasında dalgalandı.

Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.8 düşerek, aracı kurum ve demiryolu şirketlerinin hisselerini aşağı sürükledi. Citic Securities Co. ve CRRC Corp. yüzde 2'n,n üzerinde düştü. Şanghay Bileşik Endeksi'nde hacim 30 günlük ortalamanın yüzde 45 altında kalmasıyla, gösterge yatay seyretti.

Şanghay'da JK Life Insurance'a göre emtia vadeli kontratlardaki hareketlenme Çin hisse senetleri için iyi değil çünkü ilgiyi hisse senetlerinden başka yöne doğru çeviriyor.

“Emtia piyasasındaki basitçe bir ayı piyasası yükselişi ve trand bir süre daha devam edebilir” diyen Jingxi Investment Management Co.'danWang Zeng, “Yatırımcılar, şirket karlarının pek iyi gitmemesi nedeniyle geleceği çok net göremiyorlar. Bu nedenle ilk tepkileri riskten uzak durmak oluyor” dedi.

Hang Seng China Endeksi Şanghay saatiyle 10:58'de yüzde 0.8 düştü. Şanghay Bileşik Endeksi kazançlarını sildi. CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 azaldı ve Hang Seng Endeksi yüzde 0.7 geriledi.