Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of America Meryll Lynch'ten (BofA) Michael Hanson, Mark Cabana ve Ian Gordon, hazırladıkları biilgilendirme notunda, Fed'in Haziran ya da Temmuz toplantılarında faiz artırımına gidebileceği, zira piyasaları buna hazırlaması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

BofA analistleri, küresel ekonomik ve finansal koşulların, iyileşmese bile istikrar kazanmakta olduğunu ve önümüzeki aylarda Fed'in çifte görevine doğru daha da iyileşmenin beklendiğini kaydetti.

Notta, Fed'in bu hafta beklemede kalması gerektiği, ancak politika yapıcıların küresel risklerde ve/veya enflasyon üzerindeki baskılarda küçük çaplı azalma olduğunu işaret edebileceği kaydedildi. Analistler, "Azalan küresel riskler ve gevşeyen desenflasyon etkileri hakkında bazı işaretler, piyasanın faiz artırımı olasılığına ilişkin değerlendirmesini ılımlı bir şekilde yükseltebilir" dedi.

BofA, öte yandan, faiz açıklamasının muhtemelen 2016 başındaki zayıf verileri işaret edeceğini ve bunun da tam istihdama ve yüzde 2 enflasyon hedefine doğru süregelen ilerleme beklentileri ile zıtlık oluşturduğunu belirtti.

Piyasada faiz artırımı olasılığının artması için daha güçlü bir sinyal gerektiğini kaydeden BofA, bunun ihtimalinin düşük olduğunu ifade etti.

BofA, bu toplantının faizler ve Döviz piyasaları üzerindeki etkilerinin sınırlı olabileceğine dikkat çekti.

Değerlendirmede, "Fed muhtemelen bu yaz faiz artırımına gidecek; Haziran ayı, eğer Brexit oylaması öncesi küresel piyasa satışları sınırlı kalırsa, mümkün olabilir. Aksi halde, Temmuz ayı için "iyi bir durum" var" denildi.