Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol fiyatlarındaki rallinin yüksek getirili varlıklara talebi artırmasıyla para birimleri 2. günde de yükseldi. Güney Kore para birimi won yükselişe öncülük etti.

Dünya Bankası'nın bu yıl için petrol fiyat tahminini artırmasının ardından Brent petrol 4 günde 3. kez yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde en iyi performansı enerji ve ham madde şirketleri gösterdi.

Singapur'daki ABN Amro Bank'ta Döviz stratejisti olan Roy Teo "Petrol yükseliyor, bu da piyasalardaki risk algısını destekliyor. Yuan'ın biraz daha artması Asya paralarını destekleyici. Bu akşamki Fed kararı öncesi pozisyonlanmalar var" diye konuştu.

MSCI Gelişen Piyasa Kurları Endeksi %0.1 arttı. Endeksin bu yılki yükselişi %4.2'ye ulaştı. Won dolar karşısında %0.3 artışla 1,147.14 oldu, bu 19 Nisan'dan beri en büyük artış. Yuan geçen 2 günde %0.2 artışın ardından ufak değişimle 6.4887'den işlem gördü.

Malezya ringiti ise %0.2 düşüşle 3.9305 olarak beşinci günde de değer kaybetti. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi dün %0.6 artmasının ardından bugün ufak değişim kaydetti.

Fed'in bu akşam açıklanacak faiz kararı piyasalarca yakından takip edilecek. Bloomberg'in verilerine göre Fed'in bugün faiz artırma ihtimali %0. Ancak yetkililerin ekonomik koşullar ve bu yıl kaç faiz artıracağına ilişkin piyasaya vereceği mesajlar önemli olacak.