Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf (Reza Zarrab) bugün hakim karşısına çıktı. Sarraf, ABD yaptırımlarına aykırı olarak İran hükümeti ve şirketleri ile yüz milyonlarca dolarlık finansal işlem gerçekleştirdiği suçlamasını kabul etmedi.

Sarraf mahkemeye, lacivert bir üniforma içinde, ayakları zincirli, elleri serbest halde getirildi. Miami'de tutuklanan Sarraf, New York'ta hakim karşısına çıktı. Sarraf'ın toplam 75 yıl hapsi isteniyor.

İlk duruşması tamamlanan Sarraf'ın ikinci duruşması 16 Haziran tarihinde yapılacak. ABD savcılığının elindeki en önemli kanıtın Sarraf'ın kendi imzasını taşıyan bir mektup olduğu belirtiliyor. Sarraf'ın mektubunda "ABD yaptırımlarına karşı gelelim, İran'ı dünya gücü yapalım" ifadelerini kullandığı ileri sürülüyor.

Davayı takip eden New York Times muhabiri Benjamin Weiser, Twitter hesabında Sarraf'ın avukatı Benjamin Brafman'ın duruşma sonrasında umutlu konuştuğunu duyurdu. Weiser, avukat Brafman'ın suçlamaları savunabileceklerine ve hakimin bir sonraki duruşmada Sarraf'ın kefaletle serbest kalması yönünde hüküm verebileceğine inandığını söylediğini yazdı.

 

HABERTÜRK