Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in faiz artırımını pas geçmesinden 24 saatten kısa bir süre sonra Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kuroda ve Yeni Zelanda Merkez Bankası Başkanı Graeme Wheeler'ın para politikasında ek teşvik açıklamaması ardından dolar için acılı br gün oldu.

Dolar, BOJ Başkanı Kuroda'nın parasal teşvikte genişleme yönünde adım atmaması ardından yen karşısında 110 seviyesinin altına geriledi. ABD parası, Yeni Zelanda Merkez Bankası Başkanı Wheeler'ın gösterge faizi değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 2.25'te tutması ardından, Yeni Zelanda Doları karşısında 69 seviyesinin altına geriledi.

Singapur'da Royal Bank of Scotland stratejisti Mansoor Mohi-uddin, “Fed'in bu yılın başında fikrini değiştirmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) euronun yükselişini durduramamasıyla, G-3 merkez bankaları piyasa beklentilerini karşılama yeteneklerini kaybediyorlar. Dünkü daha az güvercin Fed toplantısının ardından Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) yetkililerinin gelecek birkaç hafta içerisinde Haziran faiz artırımı sinyali vermesi durumunda, yatırımcılar para birimlerini için tekrar Fed'i esas almaya başlayacaktır” dedi.

Dolar/yen paritesi Perşembe günü TSİ 09:07'de yüzde 2.39 azalarak 108.80 seviyesinden işlem gördü.