Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, Asya hisselerinin düşüş kaydetmesi ve Fed'in faiz artırımlarını erteleyeceğine ilişkin sinyallerin etkisiyle dolar karşısında 18 ayın en güçlü seviyesine tırmandı.

Yen, 16 önemli paranın tamamı karşısında değer kazanarak, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) geçtiğimiz hafta ek teşvik açıklamaktan beklenmedik bir şekilde geri durması ardından dolar karşısındaki kazançlarını dördüncü güne taşıdı. Dolar, traderların Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceği yönündeki beklentilerini azaltmasıyla birlikte değer kaybetti.

Singapur'da Mizuho Bank Ltd. ekonomisti Vishnu Varathan, “BOJ'un beklenmedik hamlesinin etkisi, Nikkei'nin dün çok zayıf kapatmasıyla birleşti ve piyasalar beklemeye devam ediyor. Üstüne, doların zayıflamaya devam etmesi durumu da var. Bu durum yene manevra alanı tanımıyor” dedi.

Yen, Ocak 2014'ten bu yana en güçlü seviye olan 105.76 seviyesini görmesinin ardından Londra saatiyle 07:44'te yüzde 0.6 yükselerek dolar karşısında 105.76 seviyesine tırmandı. Japonya parası euro karşısında ise 122.28'e geldi.