Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:15'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, Standard & Poor’s 500 Endeksi'nin dün iki haftayı aşkın sürenin en güçlü yükselişini gerçekleştirmesinin ardından, küresel büyümeye dair endişelerin yeniden alevlenmesi ve cansız şirket kazançlarıyla üç haftanın düşüğüne geriledi.

Birleşik Krallık ve Çin'de tahminlerden düşük gelen imalat verisi yatırımcılara, hisse senetlerini tarihinin bir yıla en kötü başlangıcına sürükleyen küresel kırılganlığı hatırlattı. Böylece emtia hisse senetlerini aşağı çekerken, enerji üreticileri petrolün düşmesiyle sekiz haftanın en büyük kaybını gerçekleştirdi. Apple yükselerek 1998'den beri en uzun kayıp serisini bozdu ve Pfizer Inc., gelirlerinin beklentileri geçmesiyle ralli yaptı.

S&P 500, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.9 düşerek 2,063.43 seviyesine düşerek, dört günde üçüncü düşüşünü gerçekleştirdi. Endeks, Şubat ayından beri en kötü haftasını geride bıraktıktan sonra dün yüzde 0.8 yükselmişti.

Edinburgh merkezli Standard Life Investments'ta küresel stratejist olan Frances Hudson, "İnsanlar olumsuz gelen haberleri değerlendiriyor." dedi ve "Dünkü veri ekonominin beklentilerden daha zayıf olduğunu gösterdi ve zayıf bir ilk çeyrek beklentisinde olanlar, zayıflığın ikinci çeyrekte de süreceğini görebilir." diyerek görüş bildirdi.

(23:15'te güncellendi)