Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kurda görülen sert yükselişi ve Borsadaki satışı değerlendiren uzmanlar siyasi cepheden gelen haberlerle hareketlilik olabileceğini belirtti.

ING Bank Döviz Masası Müdürü Burçin Metin kurdaki yükselişe dair Bloomberg HT'ye Mayıs'ta genelde borsa ve gelişen ülke kurlarında satış baskısı olduğunu, ancak içeride siyasi tarafta çok uzun zamandır fiyatlanmayan ve piyasaları etkileyen haber akışı olduğunu söyledi.

Metin, "Bu akşam Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları gelecek. Piyasa bu toplantıdan gelecek açıklamalara odaklanacak. Bundan sonraki süreçte siyasi taraftan gelecek açıklamalara göre dövizde hareketlilik göreceğiz " yorumunu yaptı.

Metin 2.90 seviyesine dikkat etmek gerektiğini belirterek "siyasi tansiyonu yükseltecek açıklamada hızlı bir yükseliş de görebiliriz" dedi.

TEB Yatırım/BNP Paribas stratejisti Işık Ökte ise borsadaki satışa yönelik değerlendirmede son 2 gündür önemli fiyatlama değişimi olduğunu hatırlatarak "Bizim piyasamız ABD lehine her gelişmede satış yiyor...Satışların devam etmesi için 2 şey lazım; ABD dolarının gelişen para birimlerine daha çok değer kazanacaına inanıyorsak uzun pozisyona geçmememiz lazım. İkincisi siyasi belirsizliklerin arttığı ortamda özellikle bu akşam gelecek haber akışı çok önemli ancak bu haber akışıyla da bir anda herşey güllük gülistanlık olmayacak" dedi.

Son 2 gün borsada oyun değiştirici bazı olaylar görüldüğünü belirten Ökte, "Haber akışına bakacağız. Daha da önemlisi doların diğer gelişen ülke para birimlerine karşı gidişatına bakacağız" ifadelerini kullandı.

Bugün Borsa İstanbul'da %2'nin üzerinde satışlar yaşanırken Dolar/TL 2.88'e kadar yükseldi.