Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Şubat ayından beri en kötü haftasını tetikleyen satışların aşırı olduğu yönündeki spekülasyonlarla sıçrayışını genişletti.

Credit Suisse Group AG, beklentiden daha az zarar açıklamasıyla yüzde 5 yükseldi. Yunanistan bankaları ülkenin borç ertlenmesinde anlaşmaya varacağına dair iyimserlikle yükseldi. Otomotiv üreticileri ise, Çin'de aylık binek araç satışlarındaki artışın desteğiyle yükseldi. Volkswage AG ve PSA Peugeot Citroen en az yüzde 3.7 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, gün içindeki yüzde 1.4'lük kazancını azaltarak, Londra'da saat 16:36 itibariyle yüzde 0.8 yükseldi.
Londra'da CMC Markets Plc. piyasa analisti Michael Hewson, "Yatırımcılar risklere karşı Nisan sonunda olduklarından daha az isteksiz." dedi ve "Credit Suisse gelirleri harika değildi ancak beklentilerden daha iyiydi. Yine de iyimserlik için biraz erken. Ekonomik veri fazla ikna edici değildi." diyerek görüş bildirdi.

Yunanistan'ın ASE Endeksi yüzde 3.2 yükselerek Avrupa piyasalarındaki en büyük kazancı gerçekleştirdi. Brüksel'de toplanan Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan'ın borcunun yeniden yapılandırılmasının masaya yatırmasının ardından, iki hafta sonra tekrar bir araya gelinerek karara varılacak.