KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri, ekonominin yavaşlamasına karşın merkez bankasının ek teşvik açıklamaktan geri duracağı yönündeki spekülasyonun etkisiyle düşüşünü sürdürdü.

Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.4 azalarak sekiz gün içerisindeki yedinci düşüşünü gerçekleştirdi. Finans sektörü, Ping An Insurance (Group) Co. ve Industrial & Commercial Bank of China Ltd.'de kayıpların yüzde 1'i aşmasıyla, en kötü performans gösterenler arasında yer aldı. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 tırmandı. Tüketici şirketleri ve sağlık sektörü yükselişe öncülük etti.

Çin'in en büyük şirketlerinden bazılarını içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi, 21 Nisan zirvesine göre yüzde 8.6 ekside bulunuyor. Bu, küresel endeksler arasında Namibia'nın ardından ikinci kötü performans. İmalat göstergeleri ve ticaret verilerinin beklentileri karşılayamaması ile birlikte son ekonomik göstergeler, Mart ayındaki yükselişin Nisan'a taşınamadığını işaret ediyor. Eş zamanlı olarak, People's Daily'nin Çin'deki yüksek borçluluk uyarısı, ek genişleme umutlarını azalttı.

Hong Kong'da Core-Pacific Yamaichi araştırma birimi yöneticisi Castor Pang, “Piyasa şu an ekonomik bir toparlanma, veya zorunlu karşılık oranında ya da faizlerde indirim gibi bir politika desteği beklemiyor.

Hong Kong'da Hang Seng China Enterprises Endeksi, öğle arasında 8,452.63 puana geldi.

Advertisement