KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Son iki gündür Avrupa hisse senetlerini yukarı çeken iyimserlik zayıfladı ve hisse senetleri bir haftanın en büyük kaybına yöneldi.

Raiffeisen Bank International AG, mevzuata ilişkin şartların baskılarını hafifletmek için ana şirketiyle birleşmeyi düşündüğünü açıklamasının ardından yüzde 10 sert düştü. EON SE, elektrik fiyatlarının düşmesiyle düşük ciro açıklamasının ardından yüzde 6.4 düştü. JC Decaux SA ve Numericable-SFR gelir raporlarının ardından medya hisselerini aşağı sürükledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, ABD petrol verisinin beklenmedik bir şekilde azalmasıyla, fiyatların yükselmesinin ardından yüzde 0.9 kadar olan kayıplarını azaltaran, Londra'da saat 16:35 itibariyle yüzde 0.5 geriledi. Endeks, küresel ekonominin durumuna ve merkez bankası politikasına ilişkin endişelerin hafiflemesiyle son iki günde yüze 1.4 yükselmişti. Yine de endeks, 20 Nisan'ın yükseğinden yüzde 4.6 aşağıda seyrediyor.

Düsseldorf, Almanya'da Bankhaus Lampe stratejisti Ralf Zimmermann, "Gelirler şimdiye kadar iyiydi ancak hisse senetlerini gerçekten yukarı yöne itebilecek kadar güçlü değildi." dedi ve "Bulunduğumuz ortamda asıl eksik olan, herhangi bir piyasa rallisinde önemli bir faktör olan bankacılık hisse senetlerinde kayda değer bir ralli." diyerek görüş bildirdi.

Stoxx 600 bu yıl yüzde 8.5 aşağıda seyrederken, bankacılık en büyük düşüşleri gerçekleştirdi. Bankalar bu yıl için yüzde 22 düşük seyrediyor. İtalya'nın Banco Popolare SC ve Banca Popolare di Milano Scarly hisse senetleri bugün yüzde 6'dan fazla düşerek, ülkenin FTSE MIB Endeksi'nin Avrupa piyaslarındaki en büyük kayıplardan birini gerçekleştirmesine neden oldu. Yıllık kayıplarını silmeye yakın olan Yunanistan'ın ASE Endeksi ve İspanya'nın IBEX endeksi en büyük düşüşleri kaydetti.

Advertisement