Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, ihtiyaç duyulması halinde para politikasını daha da gevşetebileceklerini söyledi.

Kuroda, konuşmasında, para politkasının etkilerinin görülmesinin zaman alacağını ve piyasaların volatil olduğu bu gibi dönemlerde, olumlu değişikliklerin görülmesinin çok daha fazla zaman alacağını belirtti.

Kuroda, "Banka politika etkileri teyit edilene kadar beklenmede kalsın demiyoruö. Ancak para politikasının gücü ile ilgili daha fazla güvence vermek istiyorum. Diğer bir deyişle, para politikası tedbirlerini zamanında ve geleceği gözeterek alacağız" şeklinde konuştu.

Kuroda, BOJ'un Nisan ayında, politika etkilerinin nüfuzunun boyutunu gözlemenin uygun olacağı değerlendirmesinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

BOJ Başkanı ayrıca, ekonomik görünüme ilişkin risklerin aşağı eğilim gösterdiğini belirtti.

Kuroda, "Banka, her para politikası toplantısında, ekonomik faaliyete yönelik bu riskleri dikkatli bir şekilde incelemeye ve değerlendirmeye devam edecek ve eğer fiyat istikrarı hedefine ulaşmak için gerekli görürse, üç boyutta, yani miktar, kalite ve faiz çerçevesinde, ilave gevşeme tedbirlerini almaktan çekinmeyecektir" dedi.